Symbolische betekenissen van de bijverdienpremie (Koepel Adviesraden Sociaal Domein & Sociale Vraagstukken)

Bijstandsgerechtigden in Amsterdam ontvangen een bijverdienpremie als zij parttime werken in de bijstand. Voor de Koepel Adviesraden Sociaal Domein schreef ik een kort artikel over vier symbolische betekenissen die de bijverdienpremie heeft voor hen (zie ook op Sociale Vraagstukken). De betekenissen die ik heb onderscheiden geven inzicht in waarom bijverdienen zo belangrijk is voor mensen die werken en aanvullend bijstand ontvangen. Wil je meer lezen over deze symbolische betekenissen die ik ‘de immateriële verdiensten van een materiële bron’ noem? In mijn proefschrift Roep om respect (2016) schreef ik er een hoofdstuk over om te begrijpen waarom werkzoekenden loon willen ontvangen voor verdiensten.

Geef een reactie